Πόνος στο μαστό

Συνήθως ο πόνος στο στήθος δε σχετίζεται με κάποιο νόσημα ούτε προκαλεί ανησυχία. Πολλές γυναίκες νιώθουν ιδιαίτερα ευαίσθητο ή «πρησμένο» το στήθος τους λίγο πριν την περίοδο, καθώς το στήθος επηρεάζεται πολύ από τις αυξομειώσεις στις ορμόνες κατά τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου.
Ο πόνος στο στήθος, σε ένα εντοπισμένο σημείο ή διάχυτος, μπορεί όντως να σε ανησυχήσει. Και τις περισσότερες φορές, αυτό που περνάει από το μυαλό μας είναι ο καρκίνος του μαστού.
Ποτέ πρέπει να ανησυχήσω;
Ένας ξαφνικός πόνος, έντονος, που εμποδίζει τις καθημερινές δραστηριότητες και εντοπίζεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο του μαστού χρειάζεται να επισημανθεί στο γιατρό. Επίσης, ο πόνος στις νέες γυναίκες και τις έφηβες κοπέλες είναι λιγότερο ανησυχητικός, σε αντίθεση με τον πόνο σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας ή στην εμμηνόπαυση.
Να θυμάστε ότι
Ο πόνος στο μαστό σπάνια συνδέεται με καρκίνο του μαστού, ενώ πολλές φορές αυτό που εντοπίζουμε ως πόνο στο στήθος στην πραγματικότητα μπορεί να οφείλεται σε πόνο στα πλευρά ή στους θωρακικούς μυς ή σε αρθρίτιδα.