Θεραπεία με PRP

Θεραπεία Αναζωογόνησης Κόλπου με PRP (πλάσμα πλούσιο σε αιμμοπετάλια)

Η θεραπεία με PRP (platelet-rich plasma), αποτελεί μία νέα βιολογική λύση για την ανάπλαση των ιστών. Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (prp), αποτελεί ένα αυτόλογο (υλικό δηλαδή από την ίδια τη γυναίκα) παράγοντα, που συμβάλλει με φυσικό τρόπο στην ανάπλαση του κόλπου. Βοηθάει τον ιστό να ενυδατωθεί και να αναζωογονηθεί. Το ποσοστό επιτυχίας της θεραπείας PRP (platelet-rich plasma) είναι 85% – 90%.
Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν το PRP εγχέεται, τα βλαστικά κύτταρα πολλαπλασιάζονται και αυξάνονται νεότεροι ιστοί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το PRP να αναζωογονεί το δέρμα και να αναγεννά υγιή κολπικό ιστό. Έχει μια διάρκεια αποτελέσματος περίπου 6 μήνες.

Πως παρασκευάζεται το PRP (platelet-rich plasma)

Παίρνουμε αίμα από την ασθενή . Στην συνέχεια σε ειδικού πρωτοκόλλου συσκευές (χρησιμοποιούνται συσκευές PRP Ελβετίας ). Η ταχύτητα περιστροφής καθώς και η χρησιμοποιούμενη συσκευή διαχωρισμού παίζει σημαντικό ρόλο για την μη καταστροφή των αιμοπεταλίων. Ακολούθως το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια συλλέγεται και διαχωρίζεται για χρήση, εγχέεται ενέσιμα στον σημείο του κόλπου.

Πλεονεκτήματα της θεραπείας για την ατροφία – αναζωογόνηση κόλπου με PRP 

Είναι ασφαλέστατη μέθοδος γιατί μιλάμε για το δικό μας αίμα και έτσι δεν κινδυνεύουμε από μεταδοτικές ασθένειες, ενώ ταυτόχρονα είναι και για τον ασθενή ανοσολογικά ουδέτερο και δεν κινδυνεύει από αλλεργικές αντιδράσεις ή υπερευαισθησία.
Η κολπική ατροφία είναι σύνηθες σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες λόγω έλλειψης οιστρογόνων.